perjantai 30. marraskuuta 2012

Pikkujoulutunnelmia

 
Mulla on tänään työpaikan pikkujoulut; kiva työpaikka, kun kutsuvat meidät juhlimaan myös äippälomalta! Ja pikkujoulujen kunniaksi laitoin myös kotiin jotain pikkuista joulua. Vinoon kasvanut joulukuusiväkkärä pääsi eteiseen, samoin vanha tädin rakentama joulukirkko. Kerran jo soitin jouluyölurituksen kirkossa, mutta alkaa ikä jo painaa kirkon äänisäveliä. Mutta pakko sitä on aina välillä soittaa pienistä epäkohdista huolimatta; niin tulee jouluisen kiva mieli siitä.
 
Sain kuin sainkin vähän siivottua, ja nyt kauppaan ja kummitytön luo viemään joulukalenteri sekä pikkujoululahja; tänä vuonna annan joululahjan jo nyt, sillä niin kovasti lahjoja tulee aattona, että nyt riemu on varmasti suurempi, kun sen saakin vähän aikaisemmin.
 
Kivaa pikkujouluaikaa myös sinulle!
 
P.S. Jouluista on myös ulkona; katso kuva alla! Iiiiiihanaaaaa!!
 
 
 


Kirppiskalenteri, 30. luukku


Iittalan Teema-kahviastiasto, 4 kuppia ja 4 aluslautasta, yhteensä 25 €.
Tämän kokoisia kippoja ei ilmeisesti valmisteta enää; ovat siis perinteisiä Teema-mukeja pienempiä.
Kaikki ovat ehjiä, hyviä yksilöitä.
 
Jos kiinnostuit, ota yhteyttä marihilja(at)gmail.com.
 
Täällä Turussa pyryttää oikein kunnolla lunta ja maa on valkoinen!! Kyllä näyttää ihanalle!
 
Tänään piti taas tehdä vaikka mitä, mutta juon vasta aamukahvia. Mutta ehkä hidas aamu tietää nopeaa päivää, tai jotain... Joka tapauksessa, mukavaa perjantaita sinulle ja se on siis viikonloppu taas edessä :)

torstai 29. marraskuuta 2012

Kirppiskalenteri, 29. luukku

 
 
Tänään lumisen aamun torstaina laitan kuvassa näkyvän roikkuvan sydänkynttelikön myyntiin, 1 €.
 
Jos kiinnostuit, ota yhteyttä marihilja(at)gmail.com.

Tuo yllä oleva pyöreä härpäke on niin erikoinen, että se pitäisi kyllä saada johonkin täällä uudessakin kodissa roikkumaan; tämä kuva on siis entisestä kodistani kaksi vuotta takaperin.

Ihanaa, että teitä lukijoita on ilmaantunut niin paljon, uusia ja vanhoja. Ilolla olen käynyt teidän profiileja läpi, josko sieltä löytyisi jotain, joka kertoisi teistä ihmisenä jotain; seuraamanne blogit ainakin monesti kertovat, että sisustuksesta ollaan kiinnostuneita ;) Ja uusia blogejakin tullut tämän kautta esille; aika on ollut vain niin rajallinen menneinä päivinä, että olen jo jäljessä niiden suhteen, mutta täältä tullaan!

Meillä tämä aamu kajasti varsin lumisena, ja illaksi on luvattu vielä lisää. Ihanaa, kun tulee valoisampaa - ja jouluisampaa. Toivottavasti sinullakin on siellä lunta - tai ainakin toive, että lumi tulee lähipäivinä! 

keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Kirppiskalenteri, 28. luukku


 Viimein pääsin kotiin ja koneelle. Tänä päivänä päätin luopua tästä maljakosta, hinta 3 €. Ei siis mitään vikaa, mutta kun maljakoita on yksi pitkä hyllyllinen keittiössä, eli vähän liikaa. Jos tykkäät näistä enemmänkin, löytyy kaapista tällainen myös hieman pienempää, sen hinta olkoon 2 € (kuva alla).
Jos kiinnostuit, ota yhteyttä marihilja(at)gmail.com.
 
Kuten kuvista näkee, käytän maljakoita hyvin moneen muuhunkin tarkoitukseen kuin kukkien asetteluun; koruja, aurinkolaseja, tuikkujen säilyttämisee, kynttilöiden poltteluun, joulukarkkien esillepanoon, hedelmien säilyttämiseen.... jne. Ehkä juuri siksi niitä onkin niin paljon ;)
 
Tänään on ollut kiva päivä; iloinen mieli paitsi arvonnasta ja uusista lukijoista & kivoista kommenteista, mutta myös kivoista joulumyyjäisistä, vieraista ja omista vierailuista! Ja tietenkin tämä minun oma pienokainen, joka eilisestä rokotuksesta huolimatta jaksaa hymyillä äidilleen ja olla niin vain suloinen. Ja vielä luntakin tuli; kyllä kelpaa!
 
Mutta nyt iltahommiin ja nukkumaan; kauniita unia myös teidän koteihin!
 


Arvonnan voittaja

Ihan hölmöä; tänä aamuna oli kuin olisi joulu! Mahan pohjassa kutkutti, ja kun kävin läpi vielä viimeiset osallistujat arvontaan, alkoi ihan jännittää. Ajattelin, että jokainen teistä ilahtuisi palkinnosta niin paljon, mutta yksi sen vain saa.
 
Sitten tuli rikollinen olo; täällähän ei ole virallista valvojaa - vain koira ja vauva. Teidän on siis vain uskottava, että minä arvoin tämän, enkä vain valinnut "parasta" vastaajaa. ONNEKSI siskoni ei siis voittanut tätä; sori sisko kun ajattelen näin ;)
 
Nyt siis itse asiaan; nimet lapuissa ja laput kulhossa, sekoitin ja yhden nappasin...
 
 
Ja siellä luki BIKKE! Onnea Bikke ja pistähän minulle mailia mahdollisimman joutuisasti osoitteeseen marihilja(at)gmail.com, ja pistetään adventtinumerot postiin!
 
 
Vielä on toinen arvonta tulossa, joten siihen ehdit vielä osallistua. Mulla menee aina viikonpäivät tekstissä sekaisin, joten jos numerot ja päivät eivät täsmää, päivämäärät ovat niitä oikeita ;) Ne, jotka eivät ole toiseen arvontaan osallistuneet, käykää vilaisemassa palkinto - jos ette siis ole sitä vilaisseet vielä. Ja onnea siihen arvontaan!

EDIT: Pakko vielä lisätä tähän väliin, että oli ihanaa järjestää tämä arvonta, sillä tutustuin paremmin sekä lukijoihini sekä uusiin blogeihin, joita tuli esille teidän lukijoiden myötä. Kiitos eritoten kilpailun linkittäneille; luulenma, että sitä kautta sain uusia kävijöitä kovasti sivuilleni! Kiva juttu ja iloinen mieli!!
 
Nyt jää kirppiskalenterin päivitys iltaan, sillä tämän on lähdettävä rahtaamaan kirppistavaraa vanhempien luo, jotta sisko mahtuu autoon huomenna ;) Ja iltapäivällä ihanan kummityttöni tarhan joulumyyjäiset; jos sieltä löytyisi jotain kivaa?
 
Ja arvatkaa mitä; tääl Turus sataa lunta!! Sitä on niin odotettu, ja toivottavasti se myös jää nyt maahan, eikä sula heti pois. Näihin lumisiin odotuksiin, mukavaa päivää sinulle!

tiistai 27. marraskuuta 2012

Kirjaston hirsiseinä - luonnollisessa ulkoasussaan

 
Päädyimme remontin aikana siihen, että vain kirjastossa voidaan jättää yksi seinä hirrelle; ulkoseiniin haluttiin lämpöeristystä ja naapurin suuntaan äänieristystä. Ruokailuhuoneen puolelle en minä puolestaan halunnut hirsiseinää, koska huoneen kaikissa seinissä on rikkovia tekijöitä (eli ikkunoita, ovia, kakluuni; ei yhtään ehjää seinää), minkä takia yksi rikkova tekijä lisää ei mielestäni olisi ollut niin hyvä asia.
 
Seuraavaksi mietittiin, miten seinä käsiteltäisiin. Tapetoinnin yhteydessä poistin hirseinästä useamman sataa naulaa (katso ylempää kuvaa, ja ymmärrät, etten valehtele) ja kuurasin seinän juuriharjan ja tolun kanssa.
 
Kun hirsiseinää reunustavilla seinillä oli tapetit, katto paneloituna ja lattia maalattuna valkoiseksi, ehdotin, että mitä jos jätämme hirsiseinän tällaiseksi. Mies tuumi, minäkin tuumin, ja lopputulos oli, että jätetään tällaiseksi; seinässä näkyy nyt elämän jäljet, tulipalot, naulat, vanhat urat, ja tummentumat - hyvä näin?!
 
Hirsiseinän kruunasivat sitä ympäröivät leveät ja hieman koristeelliset listat. Ne saatiin paikoilleen marraskuun puolella, juuri ennen ristiäisiä. Vielä pitää maalata kynnys valkoiseksi, mutta se odottaa ensi kesää, jolloin voidaan tuulettaa taloa paremmin maalauksen yhteydessä.
 
Alla olevassa kuvassa näkyy myös uusi matto, joka löydettiin Kodin Anttilasta. Saatiin roimat alennukset, kun hyödynnettiin -40%-päivän alennus sekä alennuskuponki. Matto on viskoosia, eikä villaa, mutta lämmittää sekin mukavasti varpaiden alla näin talvella. Ja koska hinta oli huokea, voidaan nyt etsiä rauhassa tähän vielä parempaa - tai sitten vain ollaan tämän kanssa sujut. Minä vaihtelunhaluisena taidan kuitenkin kaivata tähän joskus myös jotain muuta ;)
 
Ja vielä muistutan adventtinumeroiden arvonnasta. Voit osallistua arvontaan vielä tämän päivän ajan klo 24 asti. Huomisaamuna on sitten arvonta, ja toivon mukaan saan voittajan kiinni heti huomenna, jotta saan paketin pian postiin ja numerot koristamaan voittajan adventtikynttilöitä sunnuntaiksi :)
 
Mukavaa päivän jatkoa sinulle!
 

Kirppiskalenteri, 27. luukku

 
 
Nyt täytyy myöntää, että hyvännäköiset myytävät jutut alkavat olla vähissä, mutta selaan vanhoja kuvia, joista sitten bongaan juttuja, joista voisin ihan hyvin luopua.
 
Nyt päätin luopua tästä mustasta matosta. Ostettu Ikeasta, siis pieni matto kumipohjalla, joka sopii esim. kylpyhuoneeseen hyvin. Jos maksat euron, olen tyytyväinen ;)
 
Vinkkinä; ei kannata ostaa talouteen, jossa on valkoista karvaa päästävä koira - tai jos tykkäät mustasta matosta valkoisilla karvoilla, on tämä sinun...
 
Kirpputori, jonne minun piti tavarani viedä myyntiin, onkin aivan täynnä ja sinne on kahdeksan viikon jonotus...! Vanhempien varasto saa siis taas tavararöykkiön: olen pahoillani, ei ollut tarkoitus ;)
 
Mukavaa päivää sinulle! 

maanantai 26. marraskuuta 2012

Prinsessojen toiletti...?

Keskikerroksen vessa alkaa olla käyttövalmis, ja viimein ehdin päivittää tilanteen tännekin. Vielä puuttuu listoja, lattialle mattoa, uudet pyyhkeet, seinävalaisin, peili ja pieniä somisteita - mutta suhteellisen valmiille tämä jo näinkin näyttää, ja saa jo näkemystä, minkälainen tästä tulee.

Tavoitteena oli saada tänne sellaista hempeää vanhan ajan tunnelmaa; tunnelmaa kuin istuisi prinsessojen toiletissa ;) Mitä tykkäät? Onnistuttiinko?
 
Ruokailupöydän yllä ennen ollut valaisin (Bollen-malli?) löysi paikkansa täältä.
Hana mallia Rosa bidé kromisena; hanaa saa siis myös antiikkimessinkisenä. Hanoja löydät esim. Bauhausin mallistosta. Allas ostettin Starkista.
Vessanpönttö on Idon Seven-mallia ja lipasto löydettin Kasvihuoneilmiöstä.
Pyyhekoukut löytyivät Loviisan aitasta ja pyyhkeet ovat Ikeasta. Pyyhkeisiin haluan lisäväriä ja vähän hienostuneemmat, mutta vielä ei ole löytynyt niitä oikeita.
Vessakotelosta saatiin ihana ikkunalauta, joka odottaa vielä jotain ihanaa kukkasta sekä ähän väriä. Tällä hetkellä väriä tuo vanha lyhty, josta on tehty valaisin; "sukukalleuksia", jonka mieheni sai enoltaan.
 
Muut materiaalit olenkin tainnut selvittää pääosin jo aiemmissa postauksissa (Tunnisteesta Vessa löydät nämä tiedot). Panelien päällä ja oven karmeissa olevat listat ostettiin Nakolinnasta puuvalmiina ja maalattiin sitten kalustemaalilla valkeiksi. 
 
Vielä on siis nakutettavaa, maalattavaa ja ostettavaa, mutta hyvinkin voiton puolella ollaan!
 
Ja tähän vielä loppuun muistutus kahdesta arvonnasta, joista toinen, adventtinumeroiden osalta päättyy huomenna klo 24! Osallistuhan, jos ovat sinun tyyliäsi; voiton mahdollisuudet hyyy-vin paljon suuremmat kuin esim. lotossa ;)
 

Kirpiskalenterin 26. luukku

 
Tänään myyntiin lähteköön tämä yllä näkyvä kukkaruukku, 2 € ja
alla näkyvä pajukori 1 €.
 
Jos kiinnostuit, ota yhteyttä marihilja(at)gmail.com.
 
Tänään lähdetään tytön kanssa varaamaan paikka kirppikseltä, ja sitten luvassa armotonta hinnoittelua; toivon mukaan huomenna lähtee ensimmäinen lähetys kirpparille ja koti sekä autoni tyhjenevät viimein kaikesta tavarasta, jotka eivät enää vain mahdu tai sovi meidän kotiin.
 
Käypä siis vilkaisemassa vanhat kalenteriluukut, jos vielä kiinnostaa, ja reipasta maanantaita sinulle! Turussa ainakin paistaa nyt heti aamusta aurinko, mikä piristää kummasti mieltä; toivottavasti siis sielläkin aurinko ainakin pilkahtelee :)
 

sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Kirppiskalenteri, 25. luukku

 
1. adventti on jo viikon päästä; tämän kunniaksi pistän myyntiin
jouluiset pöytätabletit, 4 kpl yhteensä 3 €. Erittäin hyväkuntoiset, ovat nähneet vain kaksi joulua, ja nyt luovuttava näistä uuden pöydän takia.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä marihilja(at)gmail.com.

Samalla muistutan kahdesta jouluisesta arvonnastani, joihin voit lukijanani osallistua vielä (sivun oikealla reunalla linkit arvontoihin)! Lukijaksi kirjaudut myös, jos seuraat blogiani oman blogisi sivulla. Ja lämpimästi tervetuloa uudet lukijat!



lauantai 24. marraskuuta 2012

Kirppiskalenteri, 24. luukku


Tänään kolme erilaista leikkuulautaa myyntiin;
alimmainen 2 € (jälkiä käytöstä aika paljon)
keskimmäinen 3 € (jonkin verran jälkiä)
ylimmäinen 5 € (suhteellisen uuden näköinen) EDIT: Myyty
Lautojen kevyt hiominen + öljyäminen + oheen esim. juustoja tai juustotarjottimen muita välineitä = kiva joulumuistaminen?
Jos kiinnostuit, ota yhteyttä marihilja(at)gmail.com.
Tänään lähdetään kirppisrundille ja illalla päästään ulkosaunaan; kivaa lauantaita myös sinulle!

perjantai 23. marraskuuta 2012

Onnellinen asukas Porstassa

 
Kun mieli on maassa tämän kaiken pimeyden keskellä, on hyvä yrittää muistuttaa itselleen, mitkä kaikki asiat ovat hyvin. Onnettomalta tuntuvana keskiviikkona päätin muistuttaa itseäni siitä, kuinka onnellinen olen siitä, missä saan asua.
 
Kävelin asuinalueeni Portsan katuja ja näpsin kuvia. Portsa on siis Turun keskustan kyljessä Kakolanmäen juurella sijaitseva puutalokaupunginosa. 1970-luvulla kaupungilla oli jo suunnitelmissa purkaa vanhat puutalot ja rakentaa kerrostaloja tilalle. Puutaloja ehdittiinkin hävittää kaupungin keskustan reunalta, mutta onneksi, ONNEKSI, Portsassa nousi asukkaiden toimesta vastarinta ja alueelle saatiin puutalot suojeleva asemakaava! Voi että olen kiitollinen tuolloin alueella asuville asukkaille!
 
Portsa on rakennettu aikoinaan työväelle; suurin osa asunnoista käsitti vain yhden hellahuoneen. Tämän jälkeen asuntoja on laajennettu asukkaiden toimesta kellareihin sekä ullakoille ja asuntoja on yhdistelty mahdollisuuksien mukaan. Osa asunnoista on vielä täysin alkuperäisessä kunnossa; esimerkiksi aikaisemman kotini naapuripappa asui hellahuoneessa, johon oli asennettu vessanpönttö entiseen komeroon, mutta lämmintä vettä, saati suihkua papalla ei ollut. Ja siellä hän eli tyytyväisenä siihen saakka, kunnes jalat eivät enää kantaneet ulos johtavissa rappusissa.
 
Asuinalueen arvostus on noussut merkittävästi 1970-luvulta, ja oma tuntumani on, että arvostus nousee vielä tulevinakin vuosina; niin ainutlaatuinen tämä asuinalue mielestäni on. Talojen julkisivuja on kunnostettu viime vuosina paljon, vaikka liian paljon näkyy vielä ränsistyneitäkin pintoja. Katuja peittävät pääosin mukulakivet. Puistossa on kesäisin kahluuallas lapsille. Alueella on pieni ruokakauppa, ihana sisustusliike sekä muutama käsitöihin erikoistunut liike. Viime kesänä kaupunki asensi katujen varsille uudet, alueen tyyliin hienosti sopivat katuvalaisimet. Taiteilijat ovat maalanneet sähkökaappeihin kivoja maalauksia. Monet taloyhtiöt ja asukkaat ovat panostaneet sisätilojen lisäksi myös ulkotiloihin; tällä hetkellä pihoilla näkyy hiekkalaatikoilla leluja, lyhtyjä, jouluvaloja ja ovilla roikkuu kauniita kransseja.
 
Vaikka nyt on harmaata ja tuhruista, ovat kuvat alueesta silti kauniita. Eikä siihen tarvita edes mestarivalokuvaajaa ;) Kuvaaja kuitenkin myöntää rajanneensa kuvista pois pienet ongelmakohdat, joista suurin lienee ajoneuvoliikenne alueen läpi kulkevalla Puutarhakadulla, muutamat töhryt muuten niin kauniiden talojen seinillä sekä muutamat harmaat elementtikerrostalot, jotka varjostavat alueen reunalla.
 
Onnellinen olen siitäkin, että Photobucketin avulla sain nämä kuvat teille jaetuksi. Toivon mukaan sinäkin löydät tästä päivästä jonkin onnensirpaleen; jaksetaan odottaa auringonpaistetta ja kevättä vielä muutamia kuukausia ja eletään nämä pimeät kuukaudet niin täysillä kuin vain pystytään, sillä arvokkaita ne ovat nämäkin päivät meidän elämän kaaressa! Eikö?
 


Kirppiskalenteri, 23. luukku


EDIT: Myyty.

Tästä luukusta vanha avaimen muotoinen avainnaulakko, 3 €.
Jos kiinnostuit, ota yhteyttä marihilja(at)gmail.com.
Eilen pidin taukoa kuvien latauksen kanssa. Tänä aamuna yritin Photosizeria, mutta jostain syystä se ei suostunut latautumaan koneelleni. Tämän kuvan nappasin Picassan albumista; eli ei ollut aluksi varsinaisella myyntilistalla, mutta menköön nyt, jos joku ihastuu ;)
Ehkä vielä joku päivä näytän siis ne kuvat Portsan kaduilta. Mukavaa perjantaita sinulle; se on viikonloppu edessä!

torstai 22. marraskuuta 2012

Kirppiskalenteri, 22. luukku

 
 Keittiön tyhjennys jatkuu; kaksi siivilää on liikaa, joten toinen lähteköön;
uudenveroinen Typhoon-siivilä 2 €.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä marihilja(at)gmail.com.

Monella bloggaajalla on varmaan joskus käynyt niin, että blogger ilmoittaa Picasa -verkkoalbumin ilmaisen kuvatilan täyttyneen. Minulle kävi eilen niin.

Olin muutenkin aivan loppu ja väsynyt, huonolla tuulella ja masentunut kaikesta pimeydestä. Ja kun olin saanut itsestäni irti, että kävin kaupungilla kirppiksella, josta en kyllä löytänyt etsimääni, vanhoja kahvikuppeja kynttilöiden tekoon ja josta en meinannut päästä pois liian kapean ja jyrkän rampin takia - niin no, kun tosiaan sieltä laahustin pois, päätin viimein toteuttaa pitkäaikaisen suunnitelman; ottaa kuvia kotikonnuistamme ja laittaa niitä tänne blogiin teille nähtäväksi. No miten kävi, kiersin katuja ja kuvasin, mutta kun pääsin kotiin, en saanut ensimmäistäkään kuvaa ladattua...

Voi riehnas, että olin pahalla päällä, kun minä peukalo keskellä kämmentä perustin sivupersoonan, joka voi myös päivittää blogia ja jolla lukemani perusteella tulisi olla taas sama kuvan käyttötila Picasa-verkkoalbumissa kuin varsinaisella persoonalla... Sivupersoonan lataamat kuvat avautuivat kuitenkin muutaman kuvan jälkeen linkkeinä - eikä niitä näin ollen voinut suurentaa ollenkaan. Missä lie ollut vika?

Sivupersoonan kuvankäsittelytaidon puutteen kanssa tapeltuani päätin mennä Photobucketiin, ladata sinne kuvat ja sieltä sitten ladata tänne bloggeriin kuvat. Ei ollut ihan helppoa sekään hitailla nettiyhteyksillä ja liian suurella kuvakoolla. Ja ymmärtää, että albumin tulee olla kaikkia yläalbumeja myöden julkisia, jotta blogger pääsee ne hakemaan. No siinä sivussa opettelin viimein myös, miten kamerallani voi kuvata huonompilaatuisia ja pienikokoisempia kuvia, jotta lataus toimisi nopeammin ja jotta photobucketin tila ei heti ylittyisi... Sekin siis vielä!

Mutta lopulta, kun olin puolen päivän aikaan aloittanut jutun kirjoittamisen, sain illalla seitsemän aikaan homman toimimaan! Siinä välissä kyllä tein kaikkea muutakin, hoidin pienokaista, söin, kävin salilla, koiran kanssa lenkillä, söin taas, vaihdoin vaippaa, pesin pyykkiä - sillä hermot meni enemmän kuin kymmenen kertaa.

Jos joku siis haluaa oppia minun kantapään kautta oppimastani, ota yhteyttä! Mielellään autan, ettei sinun tarvisi käydä samoja taistoja läpi.

Ja vielä P.S. Rahalla saa kyllä kuvatilaa suurennettua helpommalla tavalla, mutta kun tiesi, että ilmainenkin keino löytyy, en tietenkään siihen sortunut. Mutta siis, helpompikin tie olisi olemassa ;)


keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Kirppiskalenteri, 21. luukku

 
Tänään aamun pimeydessä päätän laittaa myyntiin tämän vanhan kannellisen pienen astian, 4 €. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä marihilja(at)gmail.com.

Tuntuuko teistä tämä marraskuu jo ahdistavalle? Musta tuntuu. Vaikka kuinka katsoo tätä ihanaa ihmettä vieressä, ahdistaa, ja varmasti syy on tässä pimeydessä.

Toivotaan lunta jo tänne etelään, jotta saataisiin vähän valoa! Sitä ennen pitää ammentaa iloa tästä ihanasta lapsenpallerosta, perheestä, ystävistä, remontin jatkamisesta, jouluun valmistautumisesta. Kynttilöitä ja jouluvaloja. Liikunta tekee nannaa. Ja uusiin blogeihinkin olen eksynyt Jospa se siis tästä!

Ja hei, yksi keino piristyä: arvonnat :) Tällä hetkellä on erittäin hyvät mahdollisuudet voittaa eilen arvontaan laittamissani tuotteissa, vain yksi kommentti tullut Ericalta ;) joten nyt kommentteja kehiin! Laitoin myös sivupalkkiin muita kivoja arvontoja, joihin ainakin itse olen osallistunut; näistä vaikka joululahjat, jos onni on myöden! Pitääpä lisätä tänne Päärynäpuun alla -blogin arvonta myös; sieltä voit voittaa ihanan ruosteisen lyhdyn.

Pikkupallero jokelteli aamuyöstä aamuun sängyssä reilut kaksi tuntia, ja nyt kun äiti viimein nousi sängystä, vaihtoi vaipan ja syötti, nukahti se tähän syliin. No, ainakin rauhallinen aamupala tiedossa.

Voimia sinulle marraskuiseen päivään ja iloitaan pienistä asioista!



tiistai 20. marraskuuta 2012

Arvonta; palkintona iso hopeinen tähti!


EDIT: Arvonta päättynyt!

Voi enhän minä malttanut odottaa, vaan päätin laittaa toisenkin ostokseni saman tien arvontalistalle, jotta voittaja saisi nauttia tästä mahdollisimman pitkään ennen joulua!
Kävin siis tänään Indiskassa ostoksilla ja edellä arvottavien adventtinumeroiden lisäksi löysin tällaisen ihanan ison paperitähden (halkaisija 63 cm)! Tätä en raaskinut ostaa itselleni ja koska tähti on hyvässä paketissa hienosti taiteltuna, kävin kopioimassa palkinnosta kuvan Indiskan nettikaupasta. Voit katsoa palkintoa sekä muita Indiskan ihania joulutuotteita paremmalla resoluutiolla täältä. Siellä on kivasti tänä jouluna suosittua bling-blingiäkin ja löytyy tuo aiempikin arvontapalkinto sieltä!

Jos haluat osallistua arvontaan, sinun tulisi kirjautua lukijakseni joko oikealla puolella olevan linkin kautta tai facebookissa sekä jättää kommentti alla olevaan kenttään ja mielellään kuulen kommentissasi ajatuksia siitä, mistä tykkäät blogissani ja mistä kenties et. Lisäksi jos linkität arvonnan omaan blogiisi, saat kaksi arpaa, ja lisäät näin mahkuja voittoosi! Kerrothan siis kommentissasi, jos olet tehnyt linkityksen?
Nyt siis toivon paljon kommentteja ja tunnistautumistasi lukijakseni. Arvonta päättyy lauantaina 8.12.2012 klo 24 ja heti sunnuntaina 9.12. aamusta suoritan arvonnan. Tämän jälkeen toivon, että saan sinut mahdollisimman nopeasti kiinni, jotta saan palkinnon postiin niin, että se on sinulla kotona viimeistään Lucian päivänä 13.12.2012!
Onnea arvontaan, ja ihania hetkiä sinulle jouluvalmisteluihin!

EDIT: Jos jaat linkin facebookissa saat toisen arvan, jos vain vielä pystyt sen minulle myös todistamaan :) Kuitenkin 2 arpaa / lukijaksi rekisteröitynyt on maksimi, eli joko jako blogissa tai facebookin sivuillasi. Kuinkahan sekavasti tämän selostin?!


Arvonta; palkintona kauniit adventtinumerot!


 
EDIT: Arvonta päättynyt ja onnellinen voittaja löytynyt!

Arvonta teille lukijani!
 
Tilastoista huomaan, että teitä lukijoita käy täällä päivittäin varsin paljon, mutta valitettavan harva jättää jälkiänsä. Olisi kiva kuulla sinusta, mistä tykkäät blogissani ja kenties mistä et.
 
Siksi päätinkin järjestää arvonnan, jossa lukijoitteni kesken arvotaan nämä kuvassa näkyvät, adventtikynttilöihin kiinnitettävät numerot. Ovat vallan ihanat, ja itse ihastuin niihin ja ostin siis ensin itselleni. Sitten hoksasin, että nämähän olisi oiva arvontalahja; mahtuvat kivasti kirjeeseen ja tulevat näin äkkiä kotiin postilaatikkoon! Tänään kävin siis ostamassa toiset, kenties sinulle?!
 
Näin ollen, jos haluat osallistua arvontaan, sinun tulisi kirjautua lukijakseni joko oikealla puolella olevan linkin kautta tai facebookissa sekä jättää kommentti alla olevaan kenttään siitä, mistä tykkäät blogissani ja mistä kenties et tykkää! Lisäksi jos linkität arvonnan omaan blogiisi, saat kaksi arpaa, ja lisäät näin mahkuja voittoosi!
 
Nyt siis toivon paljon kommentteja ja tunnistautumistasi lukijakseni. Arvonta päättyy jo viikon päästä tiistaina 28.11. klo 24 ja heti keskiviikkona 29.11. aamusta suoritan arvonnan. Tämän jälkeen toivon, että saan sinut mahdollisimman nopeasti kiinni, jotta saan palkinnon postiin niin, että se on sinulla perjantaina kotona ja käytettävissä ensimmäisenä adventtina!
 
Onnea arvontaan!
 
P.S. Jos kokemukset tästä arvonnasta ovat kivat, ostin kauppareissulla myös toisen arvottavan jutun, mutta koska aika on rajallinen ja ensimmäinen adventti jo niin lähellä, jätän toisen arvottavan hieman myöhemmäksi - ehtii sitten ehkä useampi osallistua siihen!
 

 


 

Ristiäiskattaus kera havujen, käpyjen ja hentojen kukkien

 
Tyttäremme nimen alkuperä tulee sanasta metsä. Ja metsästä otin lähtökohdan kattaukseen;

käpyjä, sypressejä, sammalta, pienillä kukilla koristeltuja, kirppareilta keräämiäni erilaisia astioita ja jouluruusuja, jotka muistuttavat paljon suomalaisen metsän hentoja ja sieviä kukkia.

Toiseen pöytään ostettiin uudet pellavaliinat Stockmannilta, toisessa äidilleni Unkarista ostamani käsityönä tehty puuvillaliina. Servettejä etsin monesta paikkaa ja lopulta niitä oli jo neljää eri mallia; parhaimmat löysin lopulta Stockmannilta, joissa on hennon vaaleanpunaisia ruusuja valkoisella pohjalla. Vain kynttilät olivat lopulta kokonaan perinteisen vaaleanpunaiset.

Ristiäiset menivät niin ihanasti; läheisimmät sukulaiset olivat paikalla, oli rento meininki, pappi kertoi tarinoitaan, koiralla oli ihmeteltävää, tyttäremme hymyili hereillä ollessaan ja nukkui lähes koko ajan - ja pieraisi muuten pari äänekästä juuri kasteen saatuaan, ja liikutusta oli ilmassa, kun nimi julkaistiin. Elämäni parhaimpia päiviä ja hetkiä.

Ristiäisten jälkeen oli varsin tyhjä olo; oltiin huhkittu tytön syntymän jälkeen remontin kanssa, jotta saataisiin koti juhlakuntoon. Ja saatiinhan me se hyvälle mallille keskikerroksessa; vesi kulkee, lähes kaikki sähköt toimii ja lähes kaikki listatkin ovat paikallaan. Ristiäisten jälkeen olo oli kuin joulun jälkeen, kun juhlahumu on takana ja alkaa taas arki. Voi tylsyys!

Mutta onneksi mies on fiksu, ja muistutti minua, että nythän joulu on vasta edessä. Siinä minulle siis taas suunniteltavaa! Monessa blogissa onkin päästy jo jouluvalmisteluissa pitkälle, ja hui, eilen näin täällä Portsassa yhdessä puutalokodissa jo joulukuusen sisällä! Minusta ehkä vähän liian aikaista, mutta mikäpä siinä, jos haluaa ottaa joulusta - ja joulukuusestakin - kaiken ilon irti!

Nyt lähden keskustaan kaupoille ja toivon mukaan löydän teille sieltä yhden kivan arvottavan jutun; arvonta olisi siis tulossa, joten olkaapa korvat höröllä - ja mukavaa päivää sinulle!